Deel dit artikel
-

‘Internetdrukkerijen vormen belangrijke groeimarkt’

Internetdrukkerijen zijn momenteel een belangrijke groeimarkt in de grafische sector. Doordat deze drukkerijen over een uiterst efficiënt productieproces beschikken, kunnen zij opdrachten snel en tegen lage prijzen realiseren. Dat concludeert ABN Amro in een studie van de drukkerijbranche.

Internetdrukkerijen verzamelen meerdere kleine orders met dezelfde kenmerken, om deze vervolgens tegelijk op één drukvel te printen. Hoewel deze drukkerijen nog een klein deel van de markt vertegenwoordigen, winnen zij steeds meer terrein.

Na een krimp van bijna 7 procent in 2015 liet de grafische sector in de eerste helft van 2016 eindelijk weer een omzetgroei van 1,3 procent zien. De binnenlandse omzet groeide in het tweede kwartaal zelfs voor het eerst sinds eind 2007. ABN AMRO verwacht dat de omzet over heel 2016 stabiliseert, waarmee 2016 het beste jaar is sinds 2007 voor de sector.

Veel partijen hebben echter niet de mogelijkheid om de overgang naar een groeimarkt te maken. Er is sprake van aanhoudende prijsdruk in de markt als gevolf van overcapaciteit.

ABN AMRO waarschuwt traditionele drukkerijen die niet kunnen schakelen snel schaalgrootte moeten zoeken via samenwerkingen en fusies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond