Deel dit artikel
-

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

Speelgoedketen Intertoys heeft dinsdag uitstel van betaling aangevraagd, zo meldt het FD. De ruim 250 Nederlandse Intertoys-filialen en honderd franchisewinkels blijven voorlopig open en klanten kunnen ook gekochte producten nog steeds retourneren. Ook de webwinkel is nog in de lucht.

Het bedrijf wijst op ‘aanhoudende zware marktomstandigheden’ en de bewindvoerders Jasper Berkenbosch en Joris Lensink bereiden met het management een herstructurering voor.

Intertoys (inclusief de formules Bart Smit en Toys XL) werd in 2017 verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Die stelde een nieuw management aan, maar nog steeds zag de keten verkopen weglekken naar internetwinkels.

Het digitale bureau van Blokker Holding, Nextail, heeft de vernieuwde webshop van Intertoys nog datzelfde jaar opgeleverd. Makkelijk zoeken en responsive design stonden daarin voorop.

Intertoys werd in 1976 opgericht in Gouda en heeft zo’n 500 winkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. De verwachting is dat een flink aantal winkels gaat sluiten.

Deel dit bericht

4 Reacties

Japie Jansen

Die website die is paar maanden geleden ook veranderd hoor. Ook hebben ze de marktplaats partijen zo maar aan de mant gezet en gestopt.

Menno

Kadobonnen accepteren ze inmiddels ook al niet meer!

Bram

Oh jee Menno, wat nu? Een Facebook pagina aanmaken met ontevreden klanten met kortingsbonnen?

Piet

Toch hebben ze het een beetje aan zichzelf te danken.
De prijzen liggen veel te hoog.
Nu geven ze de acties van kruidvat, lidl en Aldi de schuld met hun kerstactie maar ik heb met eigen ogen gezien dat net voor de feestdagen de prijzen in de winkels flink werden verhoogd.
Ook kocht mijn zoontje met de feestdagen een doosje playmobil. Ik 16,00. Drie dagen na de feestdagen zelfde doosje 8,00.
Wel wat van gezegd en keurig verschil teruggekregen.

Maar als iedereen kortingsacties heeft met de feestdagen en je gooit zelf je prijzen omhoog rond die tijd dan moet je niet achteraf gaan lopen piepen over de andere ketens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond