Deel dit artikel
-

iPhone-kassa iZettle start in Nederland

Na een besloten proef van een maand gaat iZettle vandaag van start in Nederland. Ambulante ondernemers krijgen hiermee een goedkope, draagbare pin-terminal. De afhandeling van de transactie gaat via de smartphone.

Rond dit tijdstip begint baas Jacob de Geer van iZettle de presentatie van zijn diensten aan de Nederlandse markt. Winkels en ambulante ondernemers krijgen er met de lancering van de betaaldienst in Nederland een nieuwe ‘kassaleverancier’ bij.

Nederland is het tiende land waar het van oorsprong Zweedse bedrijf zijn diensten naartoe uitrolt. Minimarkt in Bloemendaal Amsterdam is het eerste bedrijf dat de moderne pin-terminal in gebruik neemt. Ook kopers van de Amsterdamse straatkrant Z! kunnen nu bij verkopers een krantje kopen door te pinnen.

Pin-terminals zijn relatief duur voor kleinere ondernemers. En nu de Nederlandse consument steeds vaker wil pinnen, heeft hij ook minder vaak contant geld op zak. iZettle, maar ook een bedrijf als Payleven, springt in dat gat. De ondernemer betaalt een commissie van 2,75 procent per transactie.

Het bedrijf biedt een kastje waar een consument zijn pinpas of creditcard doorheen kan halen om te betalen. Het kastje communiceert draadloos met een iPad of iPhone.

De onderneming is verhoudingsgewijs laat op de Nederlandse markt. Een aantal ook internationale spelers is al enkele kwartalen live hier. Daar staat tegenover dat zij nog bezig zijn de markt te ontginnen en hun dienst bekend te maken onder het brede ondernemerspubliek, dus iZettle heeft niet veel in te halen.

Tot de strategische investeerders in het bedrijf behoren onder meer American Express, Banco Santander en MasterCard. Zij zouden de mobiele kassa kunnen opnemen in hun lokale distributienetwerk of ze in Nederland van plan zijn is niet bekend.

iZettle haalde sinds de oprichting in 2010 voor circa honderd miljoen euro aan durfkapitaal uit de markt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Piet-Hein

Hi Erwin,
Minimarkt heeft inderdaad ook een winkel in Bloemendaal maar de launch van iZettle was in de vestiging in Amsterdam 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond