Deel dit artikel
-

Jumbo geeft startschot bouw gemechaniseerd nationaal distributiecentrum Nieuwegein

De bouw en inrichting van een gemechaniseerd nationaal distributiecentrum (NDC) voor Jumbo in Nieuwegein, onder meer ten behoeve van online bestellingen, is gistermiddag met een officiële ceremonie ingeluid.

Het toekomstige distributiecentrum wordt gebouwd op een terrein ter grootte van ruim 200.000 vierkante meter op bedrijventerrein De Liesbosch. Het NDC zal naar verwachting eind 2020 zijn deuren openen.

De van origine Duitse automatiseerder Witron levert een compleet mechanisatiesysteem dat in deze omvang voor Nederland uniek is, aldus de retailer. Onderdelen van het systeem worden al wel gebruikt door verschillende retailbedrijven wereldwijd.

In Nieuwegein komen volautomatische systemen die pallets naar opslaglocaties verplaatsen. Het mechanisatiesysteem bestaat uit drie subsystemen waarin de order handmatig of gemechaniseerd wordt verzameld. De Order Picking Machine (OPM) zorgt ervoor dat zo’n 75 procent van de artikelen gemechaniseerd op de rolcontainer wordt geplaatst.

In het Dynamic Picking Ssyteem (DPS) worden kratten met behulp van een Pick by Light systeem geselecteerd en eveneens automatisch in een rolcontainer geplaatst. De overige artikelen worden handmatig verzameld.

De grootste voordelen hiervan zijn, zo zegt Jumbo, dat de rolcontainers zo efficiënt mogelijk worden gevuld, waardoor het aantal transportbewegingen wordt verminderd. Daarnaast sluit de volgorde van stapeling van de rolcontainer aan op de wijze waarop de producten in de winkels in de schappen staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond