Deel dit artikel
-

Kerst, dus weer stakingen bij Amazon Duitsland

Ook dit jaar heeft de Duitse vakbond Verdi werknemers van het Amazon-distributiecentra opgeroepen om het werk neer te leggen tijdens de laatste dagen voor Kerstmis. Ook nu weer wil de bond betere loon- en arbeidsvoorwaarden afdwingen.

De stakingen bij Amazon rond kerst zijn al een traditie sinds 2013, maar de webreus heeft al die jaren de collectieve arbeidsovereenkomsten die van toepassing zijn bij andere retailers, niet willen erkennen.

Ook klaagt de bond over de lage kerstbonussen van 400 euro.

De acties bleven aanvankelijk beperkt tot het magazijn in Bad Hersfeld, maar inmiddels zijn er stakingen in Koblenz e Leipzig die tot zaterdag aanhouden.

Op de bezorgingen hebben de stakingen geen grote invloed. Amazon heeft 20.000 logistieke medewerkers verspreid over 35 dc’s om de kerstdrukte op te vangen.

Deel dit bericht

2 Reacties

CHOCOLADE HART

Het zal ook niet zo zijn, de feestdagen zijn de tijd om acties te voeren. Dan raakt het namelijk de meeste klanten. Dat die klanten misschien wel niet meer terugkomen denkt niemand over na. Doe eerst eens waar je voor betaald wordt extra goed, krijg je daarna extra goed betaald.

bert

Ik koop uit principe niks bij Amazon. Mooi ook dat mijn onderbuik gelijk kreeg toen ze trofee ? kregen van meest evil bedrijf ter wereld nog voor Facebook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond