Deel dit artikel
-

Klarna houdt internationaal koopjesfestijn

Betaalbedrijf Klarna houdt aanstaande weekend een internationaal driedaags koopjesfestival op zijn site en in de app.

Voor de bühne heet het ‘ter viering van de 150 miljoenste klanten en 400 duizendste aangesloten winkelier’. Het effect van de gecoördineerde kortingsactie is echter dat de fintech zichzelf als e-commercebestemming profileert.

Vrijdag, zaterdag en zondag verschijnen honderden, zo niet duizend, aanbiedingen op de site en in de app van Klarna. Tot vrij recent betekenden die twee bestemmingen niets op de consumentenmarkt. Immers, het bedrijf verkocht betaaldiensten voor webwinkels. Sinds begin 2021 richt het zich steeds actiever op marketingdiensten voor retailers en e-commerce voor consumenten.

Aan de zogeheten ‘Dream Deal Days‘ doen retailers mee uit sectoren als fashion, electronics, beauty en homeware. De betreffende verkopers zullen de acties ook op hun eigen sites promoten. Betalingen kunnen natuurlijk met Klarna worden verricht, om het merk verder te laden.

De Dream Deal Days vinden plaats in negentien landen, waaronder Nederland, België en Duitsland.

Onlangs lanceerde het Zweedse betaalbedrijf nog zoiets als virtual shopping. Dat is een technologie om digitaal winkelen mogelijk te maken in een fysieke verkooppunt. Een andere koppeling tussen fysieke en digitale retail kreeg eerder al gestalte met bijvoorbeeld de overname van wallet-app Stocard.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond