Deel dit artikel
-

Kobo brengt eerste Androidtablet uit

Kobo, maker van e-readers, brengt twee nieuwe digitale boekenlezers op de markt en zijn eerste Androidtablet. Het bedrijf legt gestaag de fundamenten om de Europese markt in te palmen met media en e-commerce.

Rond de decembermaand liggen de e-readers en tablet van Kobo in Nederland in de schappen van Libris en Blz. boekenwinkels, weet Ereaders.nl. Gisterenavond kondigde Kobo zijn nieuwe line-up aan voor de consumentenmarkt.

De Kobo Glo (6″ scherm) en Kobo Mini (5″ scherm) zijn apparaten om digitale boeken mee te downloaden en lezen. Ze kosten respectievelijk 130 en tachtig euro. De een heeft een eenvoudiger scherm en geen WiFi, de Glo heeft betere verlichting, een e-inkscherm en netwerkmogelijkheden.

Voor het eerst heeft Kobo, een Canadees bedrijf, binnenkort ook een eigen tabletcomputer. Daarmee mengt het zich als hardwaremaker en e-commercebedrijf tussen partijen als Sony, Asus, Amazon (Kindle), Apple (iPad) en Microsoft.

De Kobo Arc is een volwaardige tabletcomputer die draait op Android 4 (Ice Cream Sandwich). Dat is de recentste versie van Google mobiele besturingssysteem. Het toestel (7″ scherm, net als Googles Nexus 7) heeft een opslagcapaciteit van acht en zestien gigabyte en kost tweehonderd of 250 euro.

Kobo is sinds november 2011 eigendom van Rakuten. Het Japanse e-commercebedrijf legde toen 315 miljoen dollar neer om wereldwijd digitale winkelpuien in de handen te krijgen. De Japanners zijn bezig met een expansiestrategie die zich richt op de Europese en Noord- en Zuid-Amerikaanse markt. Via de Kobodragers kunnen ze de producten en diensten uit het eigen portfolio prominent onder de aandacht brengen. CEO Hiroshi Mikitani houdt er een gedegen beleid op na. Hij pleegt zijn overnames gericht en geeft ze de tijd om te groeien.

In juni van dit jaar pleegde Rakuten zijn vierde Europese overname met de aankoop van de Spaanse online videotheek Wuaki.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond