Deel dit artikel
-

KPN laat je AIVD-vrij bellen

KPN is een strategische samenwerking aangegaan met het encryptiebedrijf Silent Circle, waardoor mobiele telefoongebruikers vanaf juni beveiligde gesprekken kunnen voeren en data versleuteld kunnen versturen. Het bedrijf is de eerste telecomaanbieder die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen en heeft hiervoor de exclusieve rechten voor Nederland, Duitsland en België.

Mobiele gebruikers kunnen via de KPN Cloud Store het Silent Circle-pakket downloaden, dat bestaat uit Silent Phone en Silent Text. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid om met andere gebruikers van Silent Circle beveiligde communicatie op te zetten voor iOS- en Android-telefoons.

Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten van Silent Circle geen metadata’ op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf. De techniek zorgt ervoor dat de uitwisseling van de geheime sleutel volledig onafhankelijk van de Silent Circle en KPN infrastructuur worden gegenereerd. Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen.

KPN heeft met de oplossing vooral zakelijke gebruikers op het oog.

Silent Circle werd opgericht door Mike Janke, veiligheidsspecialist en voorheen werkzaam als Navy SEAL, en Phil Zimmermann, de uitvinder van internetencryptie voor spraak en data die in 2012 is opgenomen in de Internet Hall of Fame. Het bedrijf is gevestigd in het Amerikaanse Maryland, met een Europees kantoor in Engeland.

Deel dit bericht

1 Reactie

NilsR

ben benieuwd. als pak hem beet 20% vd klanten extra wil betalen voor die beveiliging hebben we geen referendum nodig lijkt me. hoop wel dat de politiek oplet dan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond