Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet bol.com: 146 miljoen euro

Bol.com bewijst zich nu al als een nuttige overname voor Ahold. Het online winkelplatform zorgt met een kwartaalomzet van 146 miljoen voor twee derde van de Nederlandse omzetgroei bij de retailer.

Dat blijkt uit de definitieve jaarcijfers die Ahold vanochtend presenteerde, nadat het begin dit jaar al een indicatie had gegeven. Net na de jaarwisseling werden er geen cijfers over bol.com gegeven, nu wel.

De gemelde kwartaalomzet van bol.com betreft die over de laatste drie maanden van het jaar, traditioneel de sterkste.

Ahold boekte in Nederland een omzetgroei van 7,7 procent. Daarvan is 5,4 procent direct op het conto van bol.com te schrijven. De nationale omzet van grootgrutter kwam uit op 2,7 miljard euro. Voor het tweede kwartaal is bol.com goed voor meer dan de helft van de Nederlandse groei van de retailer.

Dick Boer maakte vrijwel exact een jaar geleden bekend dat het bol.com wilde kopen voor 353 miljoen euro. De transactie werd op 9 mei van dat jaar afgerond. Sindsdien leverde bol.het bedrijf een omzetbijdrage van 294 miljoen euro. “Het bedrijf heeft een significante impact op de nettowinst die we tussen mei en eind december haalden”, aldus Ahold in zijn jaarverslag.

Deel dit bericht

4 Reacties

Rob Bogaers

Nogmaals, briljante overname van Ahold en een droompartner voor Bol.com Ik vraag me af of Amazon naar NL wil komen.. Angst? Volgens mij is NL te klein voor ze.. Bol.com internationale ambities???

Freek

@Rob,
Volgens mij zeker geen angst van Amazon, eerder desinteresse ivm kleine markt en wellicht ook de geringe groei van e-commerce in Nederland. Overigens noteert Amazon vanover de grens wel al een omzet in Nederland die een top 3 notering in Twinkle100 zou opleveren (zeker nu de Ahold en BOLomzet samengeteld gaan worden). Dus ‘naar Nederland komen’ is niet perse vereist.

Rob Bogaers

@Freek,
Interessant wat je typt. Eens dat het een een, voor Amazon, kleine markt is. Maar kan me herinneren dat de professionals in het verleden angst zaaiden met de mogelijke komst van Amazon. Echter er is nooit gepraat over de reeds gerealiseerde omzetten en dus ook marktaandeel van Amazon in NL. Interessant overigens om te weten hoeveel omzet er door de NL consument uberhaupt over de grens plaatsvindt, met wellicht een Twinkle100 achtig lijstje!!??

Freek

@rob,
Ik denk dat de angst voor Amazon meer dan terecht is, maar niet alleen indien er een amazon.nl komt. Ook nu weet de Nederlandse consument Amazon dus al te vinden. Dat zal in de toekomst alleen maar toenemen en wellicht versnellen wanneer er een .nl winkel komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond