Deel dit artikel
-

Lim­burgs Lo­gis­tiek in­no­va­tie-in­sti­tuut BIS­CI kan door

Na anderhalf jaar voorbereiding kan het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) in Venlo verder met de uitvoering van logistieke projecten. Door samenwerking in BISCI kunnen slimme en duurzame supply chain-innovaties onderzocht, uitgewerkt en vervolgens ook snel toegepast worden.

Met de toekenning van een subsidie van 1,5 miljoen euro door de provincie Limburg, voor de periode 2021 tot en met 2024, kan het instituut door met de uitbouw van haar bestaande projectenportfolio.

In BISCI werken de Universiteit Maastricht, Fontys Hogescholen, TNO en inmiddels enkele tientallen (regionale) bedrijven samen. Onderzoeksprojecten die in deze samenwerking zijn verkend en opgestart kunnen komende jaren verder ontwikkeld worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om een geïntegreerd en ‘sensor gebaseerd’ voorraadbeheer van medicijnen in ziekenhuizen, of het ontwikkelen van praktische oplossingen om voedselveiligheidsrisico’s in verse producten te voorkomen of te minimaliseren in een complete toeleveringsketen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond