Deel dit artikel
-

LinkedIn rolt freelancemarktplaats internationaal uit

LinkedIn rolt zijn Services Marketplace wereldwijd uit nu de publieke betatest in de Verenigde Staten is afgerond. De nieuwe dienst gaat de concurrentie aan met andere marktplaatsen waar freelancers hun diensten aanbieden.

Ook in Nederland ging de nieuwe Services Marketplace in de afgelopen dagen live, zij het nog wel in het Engels.

Freelancers kunnen zich eenvoudig inschrijven bij de marktplaats om er hun diensten expliciet te etaleren. De berichtendienst van de profielensite wordt al vaak gebruikt om via-via tijdelijke aannemers in te huren. Die bemiddelingsfunctie is nu geformaliseerd en kost voor vrager en aanbieders niets. Vooralsnog niet althans. Dat kan op enig moment veranderen.

Aanbesteders die extern expertise willen inhuren, moeten op het platform hun vraag verwoorden en indienen. Vervolgens krijgen ze een aanbod van maximaal potentiële uitvoerders.

Momenteel zitten er 960.000 aanbieders op Services Marketplace.

LinkedIn heeft achthonderd miljoen geregistreerde gebruikers en, volgens eigenaar Microsoft, steeg het aantal via de site ingevulde vacatures met 160 procent. Dat gaat via de al langer bestaande, betaalde wervingstak van de site. LinkeIns omzet steeg afgelopen kwartaal met 42 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond