Deel dit artikel
-

LoRa-netwerk KPN live in Randstad

Het nieuwe, op Internet of Things gerichte datanetwerk van KPN is live en dekt de hele Randstad af. De provider verwacht voor de zomer landelijk dekkend te zijn.

Bedrijven en enthousiastelingen kunnen binnenkort aan de slag met een nieuwe type datanetwerk. Het LoRa-netwerk is niet bedoeld voor telefoons of tablets, maar voor zaken als koffers, watermeters, deursloten, lichtjes en andere alledaagse objecten.

Apparaten die aan KPN’s nieuwe ‘sensornetwerk’ hangen verbruiken weinig energie en data. Daarmee is het fundamenteel anders dan bijvoorbeeld de huidige GSM-netwerken.

Vandaag worden klanten en relaties bijgepraat op luchthaven Schiphol waar KPN en de luchthaven samen experimenteren met verschillende LoRa-toepassingen. Zo wordt LoRa getest in logistieke processen zoals bagage-afhandeling en voor facilitaire diensten op het vliegveld. Tijdens de roadshow presenteert Schiphol zijn visie op Internet of Things en wat de verschillende innovatieve IoT-toepassingen betekenen voor de beleving van de reizigers en efficiency van de luchthaven.

Daar zijn ook een aantal bedrijven aanwezig met demonstraties van. Dat zijn onder andere Anybrigde, Things Connected, Metatronics, I-Real, I-Tude en Mic-O-Data.

In mei en juni komt de roadshow in Eindhoven, Enschede, regio Limburg en Groningen.

Foto: eflon (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Herman Klaverdijk

Van de week een sessie gehad bij Vodafone op kantoor, waarin uitgebreid werd ingegaan op een andere
low power techniek, Narrowband. Ik begrijp dat hier de grotere telecompartijen zich aan committeren, zoals de Vodafone, Telefonica en China Telecom.
Daarnaast is het me wel duidelijk geworden dat er toch wel duidelijke verschillen zijn tussen Lora, Sigfox en Narrowband; zeker op het gebied van indoordekking, beveiliging en b.v. internationale uitrol.

@Emerce, misschien een idee voor een artikel hierover? is een erg hot topic bij veel bedrijven.

gr
Herman

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond