Deel dit artikel
-

Een luidspreker van glas

Sony toonde afgelopen week in zijn nieuwe kantoor te Hoofddorp een hoop nieuwe spulletjes die hier nog niet te koop zijn, maar dat wellicht wel gaan worden, waaronder de Glass Sound Speaker. Deze designluidspreker is buiten Nederland al wel te koop.

De luidspreker die met een app bediend kan worden is geen slimme luidspreker, dus met slimme assistent. Je betaalt (enkele honderden euro’s) vooral voor het unieke design en de best indrukwekkende geluidskwaliteit. Dat geluid wordt in 360-graden verspreid door de organische glazen tweeters te laten trillen. De tweeters worden vergezeld door een losse subwoofer en drie midrange drivers. De luidsprekers zijn ook in stereo-opstelling te gebruiken.

Licht en geluid in één. Dat demonstreerde Sony drie jaar terug ook al in Las Vegas, toen nog met modellen voor op tafel en aan het plafond. Het apparaat gebruikt Sony’s nieuwe ‘vertical drive’-technologie die met het materiaal van de lamp zelf geluid produceert en verspreidt.

Ook liet Sony een kleine variant zien van zijn op CES gelanceerde Sony 4K Ultra Short Throw-projector. Hiermee kun je op een afstand van 24 centimeter van de muur een beeld met een diagonaal van 120-inch en een helderheid van 2500 lumens projecteren. De LSPX-A1 4K Ultra Short Throw-projector wordt in het voorjaar van 2018 in de VS gelanceerd.

Wat we op CES wel zagen, maar in Hoofddorp niet, was een speakerlamp waarin zowel een lichtbundel als speaker geïntegreerd is. Of dat ook hier beschikbaar komt is nog niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond