Deel dit artikel
-

Maandag 20 december drukste pakketdag van 2021

Niet Black Friday, Sinterklaas of Cyber Monday gaat de boeken in als drukste dag bij pakketvervoerders in 2021. Dat wordt de ‘gewone’ maandag 20 december met maar liefst 264 procent meer pakketten dan normaal.

Dat laten de cijfers van zien van het logistiek techbedrijf Sendcloud uit Eindhoven. Deze dag overtreft de volumestijging die Cyber Monday opleverde (+260%). Dat betrof de bezorging van de orders die op Black Friday en het weekend daarop werden geplaatst.

De reden voor de piekdag is simpel. Nederland ging op zondag 19 december om 5:00 uur in een harde lockdown. Net voor kerst zijn praktisch alle winkels op slot. Webwinkels en click & collect bieden voor veel huishoudens het enige werkbare route om spulletjes in huis te krijgen.

Verder blijkt uit de cijfers, dat consumenten minder vaak kiezen voor verzending naar een afhaalpunt. Hoewel pakketpunten tijdens de gehele lockdown gewoon geopend blijven, lijkt het erop dat deze verzendoptie door de vroege sluiting van pakketpunten minder aantrekkelijk is. Ook is het aannemelijk dat het vele thuiswerken hieraan bijdraagt: mensen zijn vaker thuis om hun pakket zelf in ontvangst te nemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond