Deel dit artikel
-

Magento webwinkel nu echt klaar voor mobiele toepassingen

Het Magento platform voor webwinkels krijgt betere ondersteuning voor m-commerce. Dat heeft de eBay-dochter X.commerce bekend gemaakt. Het gaat om HTML5-uitbreidingen voor de Enterprise 1.12 en Community Edition 1.7.

De Community Edition dateert uit 2008 en voorziet in zowel front-end als backend oplossingen. De Enterprise editie is een meer robuuste versie van het open source platform en kent service-level agreements (SLAs). Beide pakketten zijn zeer populair onder webwinkels, ook in Nederland.

X.commerce spreekt over een intrinstieke ervaringen met de HMTL-5 uitbreidingen. Zo wordt onder meer rekening gehouden met het gebruik van aanraakschermen en het opschalen van beelden.

Magento werd in juni 2011 overgenomen door eBay.

Deel dit bericht

2 Reacties

Roel

Magento is al even klaar voor mobiel… (mist ook woord in de titel…) Magento Mobile zit er al lange tijd standaard in, waarbij je per platform (iPhone, iPad, Android) een apart template kan maken. Helaas hangt er wel een flink prijskaartje aan, per template. Weet niet of dat nu anders gaat worden?

Guido Jansen

Ik sluit me aan bij Roel: Er is al sinds juni 2008 een (gratis) mobiele (web) template voor Magento vanuit Magento zelf en er zijn ook meerdere 3rd party developers die dat al lang aanbieden. Daarnaast zijn er ook al sinds juni 2010 Mobile Apps beschikbaar voor iPhone en sinds februari 2011 ook voor iPad en Android. De apps zijn inderdaad tegen betaling en daar zal geen verandering in gaan komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond