Deel dit artikel
-

Marc de Vries weg bij PARK NOW Europe

De CEO Europa van PARK NOW Group Marc de Vries verlaat het bedrijf per 1 maart.

De Vries wordt opgevolgd door Jörg Reimann, de hoogste verantwoordelijke van de hele groep.

In een geschreven verklaring zegt PARK NOW, bekend van zijn app Parkmobile en Parkline, hierover: “[We hebben] de ambitie om marktleider te zijn in Europa en in de Verenigde Staten. Om deze ambitie te realiseren is gekozen voor een mondiaal georiënteerde leiderschapsstructuur die ondersteunend is aan zowel Europa als aan de Verenigde Staten.” Twee posities worden ineen geschoven.

De vertrekkend Nederlandse topman heeft afgelopen tweeënhalf jaar de organisatie qua focus verbreed van Nederland en Engeland naar heel Europa. Het personeelsbestand is verdubbeld tot vierhonderd man in zeven landen. “En de IT is klaargemaakt voor de toekomst”, zegt hij tegen deze uitgave. “Er stond een monolytisch systeem dat we hebben omgewerkt tot een omgeving die is gebaseerd op microservices en Amazons cloud.”

Hij gaat een betrekking zoeken buiten het autoconcern.

Onlangs kocht PARK NOW nog de start-up Parkling. Dat geeft drukte-indicaties voor bestuurders die een parkeerplaats zoeken. De dienst is mogelijk volgende maand al beschikbaar in Amsterdam.

Onder De Vries’ bewind steeg het aantal parkeertransacties van honderd miljoen naar 160 miljoen, samen goed voor 650 miljoen euro.

PARK NOW Group is onderdeel van YOUR NOW, de in 2019 door BMW en Daimler opgerichte joint-venture in mobiliteitsoplossingen. Samen investeren ze hier een miljard euro in. Marc de Vries trad aan bij de parkeerdienst in september 2017.

Voor de Nederlandse markt blijft Esther van der Meer verantwoordelijk als managing director.

Deel dit bericht

1 Reactie

anoniem

Resultaten
A. verdubbeling van personeel en zware IT inversteringen (lees: minstens 100% groei van de kosten).

B. 60% groei in de omzet.

Lijkt me niet heel lekker groeien.

En die 650 mio euro zijn de kosten voor het parkeren van de gebruikers. In NL betaal je als af en toe gebruiker (https://parkmobile.nl/tarieven/) 0,27 euro per transactie. Als we dat cijfer gebruiken voor alle markten en keer 160 mio transacties doen, dan is de omzet 43 mio. Oftewel 61K per medewerker.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond