Deel dit artikel
-

Marktplaats in logistieke proef met start-up Brenger

Consumenten die een bank, bed, kast of vriezer via Marktplaats kopen hoeven geen zorgen meer te hebben over het vervoer. De handelssite sloot een samenwerking met start-up Brenger.nl, dat bemiddelt in koeriersdiensten.

“Binnen drie werkdagen helpen we om vooral grote spullen te bezorgen”, vertelt een van de oprichters van Brenger Wisse Koedam aan deze uitgave. “We hebben een platform ontwikkeld waarmee kleine zelfstandige koeriersbedrijven tot pakweg tien koeriers restcapaciteit kunnen aanbieden”. Dat moet voorkomen ze na aflevering van een bestelling leeg terugrijden.

Kleine koeriers missen de schaal en support van netwerkorganisaties die grotere vervoerders wel hebben. En niet zelden rijden de koeriers ongeveer de zelfde routes of rondjes voor hun vaste klantengroep. De combinatie van die twee is de kracht van Brenger. Vervoerders vertellen daar wanneer ze waar hoeveel ruimte hebben voor nieuwe opdrachten. Het zelf ontwikkelde planningssysteem biedt opdrachten aan. Nu alleen via de site en binnen afzienbare tijd ook via een app.

Koedam: “Dit concept sluit vooral aan bij gebruikers van marktplaatsen, koopjesjagers en veilingen.” Het bedrijf werkt al samen met Koopplein, verhuurbedrijf Diks, veilinghuizen Troostwijk en Onlineveilingmeester en voegt daar binnenkort mogelijk ook Marktplaats.nl aan toe. Momenteel loopt er een proef om de samenwerking te onderzoeken.

Annemarie Buitelaar, Chief Commercial Officer Marktplaats.nl: “We zijn voortdurend bezig met nieuwe oplossingen om handelen via ons platform nog makkelijker te maken. Naast onze eigen technologische innovaties kijken we daarbij ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met partners die aanvullende services kunnen verlenen. Zoals bijvoorbeeld de vorig jaar geïntroduceerde betaalverzoeken samen met Online Betaal Platform. In februari zijn we een samenwerking gestart met de start-up Brenger, waarbij we hun dienst met een native advertising oplossing onder de aandacht brengen van onze gebruikers. Hun logistieke service biedt een oplossing op de twijfel van sommige gebruikers bij de aanschaf van een product op grote afstand. Stel je bijvoorbeeld voor, je woont in Rotterdam en ziet een prachtige piano of een mooie bank in Groningen te koop staan. Een hartstikke goede deal maar hoe krijg je het product in Rotterdam? Brenger doet letterlijk wat de naam al zegt en regelt het vervoer van het aangeschafte product en levert dit bij je af op een voor jou geschikt moment. De eerste reacties van gebruikers zijn zeer positief.”

“We zijn nu ruim een maand onderweg met de proef. Daarbij kijken we samen hoeveel bezoekers gebruik maken van de dienst en hoe we de service het beste onder de aandacht kunnen brengen. Met de service van Brenger kunnen we Nederland weer een stukje kleiner maken voor onze gebruikers en is ook afstand geen drempel meer om succesvol op ons platform te handelen.”

Brenger werd bedacht in Groningen, maar gebouwd in Amsterdam door Koedam en compagnon Derk van der Have. Ze gingen in oktober 2016 live en helpen nu dagelijks zestig mensen met vervoer. Dat getal groeit maandelijks met zo’n dertig procent. Inmiddels is een op de drie klanten een terugkerende klant. De gebruikers waarderen de logistieke dienst met een 8,8. Een gemiddelde vervoersopdracht bestrijkt een afstand van 108 kilometer.

Koedam: “Ons hoofddoel is om zo veel mogelijk transporten te realiseren en koeriers in weinig tijd veel opdrachten te geven.”

Het bedrijf maakte begin deze week bekend dat het nog eens zes ton groeigeld heeft opgehaald bij een aantal angel investors. Onder hen: oud-ondernemers die veel in start-ups investeren en mensen uit de top van de consultancy- en technologiewereld. In totaal is er voor een kleine miljoen euro aan durfkapitaal in Brenger geïnvesteerd.

Foto: Sebastiaan ter Burg (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Eerst de bezem door Marktplaats zelf. Waarom moet een dochter van ebay in NL eruit zien als een slechte versie van Alie Express met tweedehands rommel ertussen, terwijl ebay kleinanzeigen in Duitsland een verademing is en geen commercie toelaat?

Barbara sio

Met geld kun je veel maar nu moet Brenger nog verstand krijgen van transport. Hier heeft men.nl.geen kaas van gegeten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond