Deel dit artikel
-

Meer gemeenten presenteren begroting via app

Het presenteren van de programmabegroting van gemeenten gebeurt steeds vaker aan de hand van een begrotingsapp. Vorig jaar deed gemeente Veere dit als eerste met de webapp van Pepperflow. Tientallen gemeenten volgden dat voorbeeld.

In de (Pepperflow) app wordt antwoord gegeven op vragen als Wat wil de gemeente bereiken? en Wat gaat de gemeente daarvoor doen? Door dat duidelijke format worden gemeenten gedwongen de vragen en antwoorden goed op elkaar aan te sluiten.

De begrotingsapp toont alle informatie uit de programmabegroting overzichtelijk als doorklikbare teksten. Voor de geïnteresseerde lezer is het mogelijk om verder te klikken om meer achtergrondinformatie te vinden. Video’s en plaatjes maken de begroting visueel levendig.

Bovendien kunnen burgers zich abonneren op het programmaonderwerp dat zij willen volgen. Zo is bijvoorbeeld precies te volgen hoe het staat met de vorderingen op het gebied van laadpalen voor de elektrische auto. Ook is het mogelijk de begroting te doorzoeken op thema, wijk of doelgroep.

Gemeenten als Putten, Roosendaal, Werkendam en Boxtel hebben hun begrotingen via de Pepperflow begrotingsapp gepresenteerd.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond