Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor beleggingsapp BUX

De Nederlandse beleggingsapp BUX haalt 10,6 miljoen euro nieuw groeikapitaal op om zijn internationale groeiplannen mee te betalen. Daarnaast begint het een crowdfundingscampagne zodat zijn gebruikers en andere belangstellenden aandeelhouder kunnen worden.

Vanochtend maakte BUX ook bekend een hele suite van apps te willen ontwikkelen. Het bedrijf is nu bekend van de app waarmee gebruikers fictief en echt in aandelen kunnen handelen op de beurs. Er komt ook een app voor investeringen op langere termijn en een voor handel in cryptomunten. Die plannen moeten in de komende twee jaar worden gerealiseerd.

De investeerders in deze ronde zijn de reeds zittende externe aandeelhouders Holtzbrinck Ventures en Velocity Capital en nieuw toetreders als
de oud-CMO van Booking.com Arthur Kosten, mede-oprichter van BinckBank Thierry Schaap en Adriaan Mol van Mollie.

BUX heeft naar eigen zeggen 1,2 miljoen gebruikers, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Italië. Frankrijk staat voor binnenkort op de rol en oprichter Nick Bortot spreekt over ‘wereldomspannende groeiplannen’.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jack Pot

Ik blijf het knap vinden dat de investeringen in dit soort fintechs blijven lukken. Het is uiteraard een super goede tijd (beurs technisch) om geld op te halen aangezien er super veel goedkoop geld is. Dat men nog steeds verliesgevend is is niet vreemd, en hier lopen ze echt mijlenver achter bij andere brokers zoals Plus 500 bijvoorbeeld. Desalniettemin blijft het een ‘gokspelletje’ (https://www.onetime.nl/beurs/bux-beleggen-is-het-beleggen-of-is-het-gokken) en zal het niet lukken om de concurrentie aan te gaan met een Binck (echt beleggen) of met de grote partijen op CFD gebied.

Janneke

@Jack,

Waarom zou het niet lukken om de concurrentie aan te gaan met Binck? Uit het FD begrijp ik dat BUX wil zorgen dat je ook gemakkelijk kunt beleggen op de (midden)lange termijn. Dan ben je een concurrent van Binck.

Concurrent van Plus500 e.d. zijn ze nu al. Al zijn die een paar miljard waard, geloof ik. Het hebben van een gemakkelijk product is echter wel een goede basis voor groei. Dat Plus500 heb ik in het verleden ook wel eens gebruikt maar daar word je niet blij van.

Ik ben het verder wel met je eens dat het tof is dat er ook in Nederland meer investeringen naar startups gaan. We krijgen in Nederland eindelijk ook unicorns zoals de online betaaldienst Adyen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond