Deel dit artikel
-

Minder dan kwart van Nederlanders downloadt illegaal

Minder dan een kwart van de Nederlanders heeft het afgelopen jaar illegale videocontent of muziek gratis gedownload. In 2013 deed 41 procent dat nog regelmatig. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau Telecompaper.

Dat het downloaden van gratis verkrijgbare content is afgenomen mag volgens Telecompaper geen verrassing meer zijn. Illegaal aangeboden content wordt harder aangepakt en er komen steeds meer betaalbare alternatieven die hoge kwaliteit content aanbieden.

Dat blijkt ook uit de reacties. Zo geeft 12 procent aan dat het nu makkelijker is om betaalde content te verkrijgen. Ook gaf 8 procent van de mensen aan minder te downloaden omdat content steeds moeilijker te vinden was. In 2013 gaf 4 procent dit nog als reden aan.

Het gebruik van nieuwsgroepen staat onveranderd op 6 procent in oktober 2017, 2 procent van de Nederlanders stelt het afgelopen jaar wel eens een FTP-server te hebben gebruikt om gratis content te downloaden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ruud Arends

Waarom zou je nu nog gaan downloaden, je kunt nu toch alles streamen, ik kan me nog niet eens herinneren wanneer ik muziek hen gekocht, ik stream alles en wat films betreft , soms koop ik weleens wat op `n rommelmarkt , Het enigste wat ik nog steeds graag koop zijn paperback boeken, want ik lees heel graag en niet via `n E-book. Gewoon papier.

Pim

Er worden minder films gedownload omdat alle films bagger slecht zijn haha…

Omar Boussaïd

Wie downloadt er in hemelsnaam nog films als je alles gratis kunt streamen in 720HD of hoger tegenwoordig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond