Deel dit artikel
-

Ministerie Justitie en Veiligheid in zee met startups

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid wil de samenwerking met startups vergroten. Zo wil JenV nieuwe perspectieven op maatschappelijke vraagstukken binnen halen en leren hoe ze vraagstukken op andere en nieuwe manieren kan oppakken.

Voor een Startup in Residence programma zijn vier startups gekozen. Die gaan de komende vijf maanden samen met het ministerie hun idee verder uitwerken tot een prototype.

Zo ontwikkelt Assist Jeugdwerk samen met ex-gedetineerden en professionals een app waarmee ex-gedetineerden ondersteund worden om hun leven structuur te geven. Pandora Intelligence ontwikkelt een prototype om uit verschillende soorten informatie het levensverhaal van de verdachte in beeld te brengen zodat de officier van justitie en de rechter een goede beslissing kunnen nemen.

Veiligebuurt heeft een innovatief idee om woninginbraken te voorkomen. Zij willen met een app inbraakvoorspellingen voor een buurt maken en de bewoners handelingsperspectief geven bij onveiligheid in de buurt.

Tijdens de Demo-day in mei 2018 presenteren de startups het eindresultaat van de gezamenlijke noeste arbeid (een prototype) voor de opgave-eigenaren en geïnteresseerde ketenpartners.

Dit bericht is 15 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond