Deel dit artikel
-

Ook misleidende bitcoinadvertenties in Vlaanderen

Het fenomeen van bekende landgenoten die in online advertenties zogenaamd bitcoinbeleggingen adviseren beperkt zich niet tot Nederland. Ook Vlaanderen heeft ermee te maken, meldt de VRT.

Naast komiek Philippe Geubels worden ook de namen van Gert Verhulst, Marc Coucke, Eddy Planckaert en Stromae misbruikt.

De VRT identificeerde zeven affiliates die betrokken zijn bij de verspreiding van de advertenties. Het gaat om C3PA, ClickDealer, 3snet, FireAds, SmartAdv, Aragon Advertising en DoAffiliate.net.

De bedrijfjes die de eigenlijk valstrikken uitrollen zijn moeilijk te vinden. Een van die bedrijven was te traceren tot een kantoor op Saint Vincent and The Grenadines. Dat is een eiland in de Caribische Zee op ruim 7000 kilometer van Brussel.

In de eerste helft van dit jaar ontving het meldpunt van de Economische Inspectie 1657 meldingen van fraude met cryptomunten: een stijging van 46 procent ten opzichte van heel 2018. Gemiddeld komen 235 meldingen per maand binnen.

Eerder deze week werd bekend dat John de Mol de rechter alsnog vraagt vonnis te wijzen in zijn zaak tegen Facebook rond nepadvertenties. Naar zijn mening doet het sociale netwerk niets aan om de misleidende advertenties waarin zijn naam werd misbruikt tegen te gaan.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond