Deel dit artikel
-

MKB Nederland en bol.com met ‘steunpakket’ voor retailers

Bol.com en MKB Nederland slaan de handen ineen om fysieke retailers te helpen met hun verkoopstrategie op internet. Het coronavirus heeft velen de noodzaak van een alternatief, digitaal afzetkanaal duidelijk gemaakt.

Non-food retailers krijgen praktische hulp of advies zaken als logistiek, marketing, presentatie en automatisering. Ze zijn niet verplicht om deze kennis toe te passen bij bol.com.

De exacte invulling van de net aangekondigde samenwerking moet nog uitkristalliseren.

Hoeveel geld bol.com investeert is nog niet bekend, maar directeur Huub Vermeulen spreekt over duizenden adviesuren. Investeren in kennis levert mkb’ers op lange termijn meer op dan hen cash uitkeren, is de onderliggende gedachte.

Onlangs ging bol.com over de grens heen van veertigduizend aangesloten verkopers op zijn handelsplatform. Dat zijn ondernemers uit Nederland en België.

Eind vorige week maakte bol.com bekend dat zijn marketingpartners gratis adviezen gaan geven aan verkooppartners die dat willen. Ze geven bijvoorbeeld performance audits, hulp bij productlanceringen, contentadvies, advies over data & analytics maar ook over financiële middelen.

Morgen maakt Ahold Delhaize, het moederbedrijf van het e-commerceplatform, de cijfers over het vierde kwartaal van 2020 bekend.

Foto: Paul van de Velde (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond