Deel dit artikel
-

Mobiel marketingbedrijf Golden Bytes verkocht

Het Engelse Mobile Interactive Group heeft Golden Bytes overgenomen om zijn activiteiten uit te breiden naar het Europese vasteland.

Naar nu blijkt is Golden Bytes begin deze week verkocht aan een Engelse tegenhanger. Het gaat om zowel de Nederlandse als de Belgische activiteiten. Hoeveel Mobile Interactive Group (MIG) betaalt voor de overname is niet bekend gemaakt.

De overname vormt voor participatiemaatschappij Waterland een exit. Waterland nam in de zomer van 2004 een belang van ongeveer 40 procent in Golden Bytes.

De naam Golden Bytes verdwijnt en wordt vervangen door de naam van het nieuwe moederbedrijf. De medewerkers nemen inmiddels de telefoon al aan met de nieuwe naam. Ook de website verkeert al in een transitiefase. Bezoekers kunnen kiezen voor de oude en een nieuwe ingang.

MIG is actief in Engeland en Amerika. Met de overname van Golden Bytes betreden ze het Europese vasteland. Over verdere intenties tot overnames is niets bekend.

Het Engelse bedrijf dient klanten als Twitter, Facebook, O2, Vodafone. ITV en Sky. De omzet steeg in 2010 met 15 procent tot 91 miljoen euro.

In juni 2010 kocht MIG een CRM-specialist Piri.

Foto: Erik Schlange (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Adri Ulfman

Gefeliciteerd! Wederom een dedicated mobiele partij connected aan de internationale setting. Zo kan de curve van de business development (nog) snel(ler) gaan.
Welkom aan het ‘front’.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond