Deel dit artikel
-

‘Nederland koploper contactloos betalen’ (update)

Nederland is koploper in Europa met de groei in contactloze betalingen. Dat blijkt uit cijfers van credit card-maatschappij MasterCard. Volgens MasterCard stijgt het gebruik van contactloos betalen het snelst in Nederland: in de maand december vonden er meer dan 1.5 miljoen contactloze transacties plaats in Nederland.

Nederland heeft in 2014 voor het eerst op grote schaal kennis gemaakt met contactloos betalen via Near Field Communication (NFC). Inmiddels kunnen ruim 10 miljoen Nederlanders met hun pinpas op deze manier betalen.

Ook kunnen ze op steeds meer locaties terecht; bij meer dan 55.000 winkels en bedrijven kan al contactloos betaald worden: van winkels op NS-stations, tot H&M, Blokker, de Efteling, Spar, of bij de restaurants van Ikea.

De verwachting is dat bijna 80 procent van alle betaalterminals in Nederland het komende jaar contactloos betalen kunnen accepteren.

74 procent van alle contactloze transacties zijn bestedingen onder de 7 euro.

ING Bank meldt vanochtend dat sinds de introductie van contactloos betalen in april 2014 ING klanten al meer dan 5 miljoen keer contactloos hebben betaald. Inmiddels is ruim 80 procent van de Betaalpassen van ING voorzien van contactloos betalen (6,5 miljoen passen). Het gemiddelde bedrag dat contactloos wordt betaald, is 5,69 euro.

Inmiddels zijn er in Nederland ruim 60.000 betaalautomaten die geschikt zijn voor contactloos betalen, een verdubbeling ten opzichte van de start in april 2014. De nieuwe betaalautomaten van de bank zijn standaard voorzien van de contactloos betalen functionaliteit.

Ook ING klanten betalen al regelmatig contactloos in andere landen. De top 10 wordt aangevoerd door Polen, Groot Brittannië en Duitsland. In Polen is het contactloos betalen al verder ingeburgerd en kunnen klanten bij veel bekende ketens terecht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stefan Smit

Dat Nederland koploper is, verbaasd mij niks. Ten slotte krijg bijna iedereen van zijn bank ongevraagd deze optie op zijn/haar betaalpas. Het gebruik valt dan nog erg tegen. Met 10 miljoen gebruikers is het slechts 5 miljoen keer gebruikt. Maar door hoeveel personen is dat gebeurd en zullen mensen het wel blijven gebruiken? Nu klinkt het meer als een promo praatje van de banken: “Kijk eens hoeveel gebruikers we al hebben en wat voor mooi product het is.” Zal het deze keer wel doorzetten of wordt dit nu weer een chipknip verhaal?

Roel

Het is doorgevoerd, maar in redelijke stilte… Het is ook dat ik erop gewezen werd dat je contactloos kon betalen, doe het ook waar mogelijk en iedere winkelmedewerker waar je dat trucje uithaalt kijkt je heel verbaasd aan, want die pas moet toch in dat gat?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond