Deel dit artikel
-

Nederlander vindt glasvezel al gauw te duur

Bijna de helft van de Nederlanders vindt glasvezel beter dan andere internetverbindingen. Toch vindt ruim een kwart van de Nederlanders die nu nog geen glasvezel hebben de huidige tarieven te hoog: de prijs houdt deze groep tegen om over te stappen naar dit snelle internet.

Een internet only-abonnement met glasvezel kost bij het grootste glasvezelnetwerk van Nederland al snel 35 euro en vaak veel meer. Slechts 27 procent van de Nederlanders is bereid om meer dan 35 euro neer te leggen voor snel internet (exclusief tv en vast bellen).

Meer dan de helft van Nederland is bereid maximaal tussen de 16 en 35 euro te betalen, zo blijkt uit representatief onderzoek onder 1000 Nederlanders dat is uitgevoerd door vergelijkingssite Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Het glasvezelnetwerk is nog niet voor iedereen beschikbaar. KPN wil dat eind 2026 circa 80 procent van Nederland op glasvezel aangesloten is. Maar ook Ziggo breidt flink uit. Tot de wijkkast ligt er bij deze provider al bijna overal glasvezel en bij grotere nieuwbouwprojecten vervangt Ziggo het laatste stukje kabel door glasvezel. T-Mobile breidde onlangs het Open Dutch Fiber-netwerk flink uit. Daarbij gebruikt de provider het KPN-netwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond