Deel dit artikel
-

Nederlanders gaan beheerst om met crypto’s

Nederlanders gaan over het algemeen beheerst om met crypto’s en ICO’s (Initial Coin Offerings). Slechts 1 procent van de investeerders komt daadwerkelijk in de problemen bij een koersval. Dat blijkt uit nieuw AFM-onderzoek onder 885 cryptobezitters.

Op het hoogtepunt van de hype, begin dit jaar, hadden ruim 580.000 mensen in Nederland crypto’s in hun bezit. Opvallend is dat de gemiddelde crypto-investeerder relatief jong is (38 jaar) en vaak geen eerdere beleggingservaring heeft.

Daarnaast laat het onderzoek zien dat eind 2017 veel mensen bang waren de boot te missen: ruim 80 procent kocht crypto’s op aanraden van vrienden of kennissen, terwijl dit percentage in 2016 nog op 43 procent lag.

Ruim tweederde van de crypto-investeerders heeft een bedrag van minder dan 1000 euro ingelegd en slechts 2 procent speculeert met geleend geld.

De AFM blijft overigens waarschuwen voor de risico’s van crypto’s en ICO’s. 80 procent van de cryptobezitters kent de waarschuwingen van de AFM en niet meer dan 10 procent heeft ooit aan een ICO meegedaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond