Deel dit artikel
-

Nederlands GitLab krijgt 4 miljoen van Vinod Khosla

Superinvesteerder Vinod Khosla steekt, via zijn fonds, vier miljoen dollar in het Nederlandse GitLab.

Zojuist maakte Khosla Ventures de investering bekend. Kort voor de zomer investeerde het fonds ook al, maar toen ging dat samen met 500 Startups, CrunchFund, Sound Ventures (van acteur Ashton Kutcher) en Liquid 2 Ventures. Deze rond doet Khosla alleen.

“Open source oplossingen zoals deze zijn de toekomst, en GitLab is het populairste platform waar programmeurs samen aan open source-code kunnen schrijven. Ze bereiken honderdduizend bedrijven, wat bewijst dat dit een hele grote markt is.”

Programmeurs kunnen op GitLab samenwerken en computercode in open of besloten omgevingen. De nieuwe investering geeft GitLab meer prestige dan concurrent GitHub, als het dat al niet had. Het biedt importers voor onder meer GitHub, Bitbucket, Google Code, Gitorious importers en staat zich voor op de veiligheid van zijn platform.

De startup werd geruime tijd door oprichter Sytse Sijbrandij gerund vanuit een huiskamer in de Utrechtse wijk Ondiep, merendeels via Skype. Medeoprichter Dimitri Zaporozhets zat in Kharkov in de Oekraïne.

Foto: Jans Canon (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Piet

Prachtig staaltje ondernemen dit!

Sytse Sijbrandij

Dank je Piet!

leonard wolters

Heel erg goed. Wat een prestatie!!

Michal

Meer prestige dan github? Jij denkt dat de dev welke git echt gebruikt prestige zoekt?

Jaajaa.

Klaas

Github is reuze handig maar het feit dat het een Amerikaans bedrijf is maakt het vanuit veiligheidsoogpunt een stuk problematischer.
Want de wilde verhalen over bedrijfsspionage vanuit de Amerikaanse overheid bleken na Snowden toch meer waarheid te bevatten dan iedereen had gehoopt.

Daarom heeft Gitlab zoveel potentie.

Willem

GitHub heeft na een serie-B funding $250 mln opgehaald! (Na een series A in 2012 van $100 mln).
Zij hebben reeds een flink aantal mensen in Europa (Parijs, Londen, Berlijn, Amsterdam (wordt het HQ) en met deze funding zullen zij dat Europese team snel verder uitgebouwen.
GitHub heeft een Enterprise (GHE) versie welke de zefde fuctionaliteit heeft als de SaaS oplossing biedt maar dan te deployen achter de firewall geïntegreert met de gebruikte security policies single sign on etc, dus vanuit een veiligheidsoogpunt inderdaad een steeds meer gebruikte oplossing.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond