Deel dit artikel
-

Nepgroothandel in mondkapjes offline gehaald

Een nepwebsite waarmee oplichters geld aftroggelden van slachtoffers wereldwijd die mondkapjes wilde kopen als bescherming tegen het corona-virus is uit de lucht gehaald.

Een vrouw uit Hong Kong betaalde 28.000 euro voor een partij mondkapjes, maar ontdekte later dat zij was opgelicht. Zij heeft aangifte gedaan.

De nepwebsite gebruikte de naam, de kenmerken, de KVK-gegevens en het BTW nummer van een bestaande groothandel in Noord-Nederland, dat helemaal niets van doen heeft met de oplichting. Ook dit bedrijf heeft aangifte gedaan.

De webhoster in de Verenigde Staten heeft voldaan aan het Notice & Take Down-verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Websites waarop in groothandelvorm producten worden aangeboden zijn populair voor oplichters. Bedrijven kopen dan groot tegen grote bedragen. In de groothandelwereld zijn aanbetalingen van tienduizenden euro’s ook gebruikelijk.

Oplichters maken vaak ook een nepklantenservice aan, inclusief complete profielen van medewerkers met paspoorten die via internet zijn verkregen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

8 Reacties

Belize - trendx TRENDX trendX

Ik ben ook opgelicht, al in begin februari, met voorhand mondkapjes te hebben gekocht, als u de trustpilot revieuws leest, is dit echt fraude, bestellingen, krijg je niet, en klantenservice is een beantwoord server, die antwoorden stuurd, die uit een database worden gehaald, de server dus. Heb al bij opgelicht.avrotros.nl, radar melding gedaan etc…, mijn geld kwijt, net als meerdere duizenden lotgenoten, op de kamer van koophandel staat het bedrijf wel meer dan 4x ingeschreven, steeds een kleine aanpassing in letters hoofdlettescq kleine letters, nu is dat ook het geval op bol.com waar trendx / of TRENDx of trendX, zoals de organisatie steeds aanpast, noemd, actief, die revieus zijn ook schrikbarend, ook opgelucht, en fraude, misschien, heeft iemand de bevoegdheid om hier ergens melding van te doen, zodat de oplichters gepakt worden…. Wordt ook een webwinkel keurmerk getoond op de site, en stichting waarborg webwinkel keurmerk, heeft mij laten weten dat trendx nooit enig, keurmerk mag voeren of staat ingeschreven,
Mvg BeliZe

Belize

Via google search: trendx
Daar leest u alle reviews van de duizenden gedupeerden, die ook zijn opgelicht, en slachtoffer zijn van de fraudeurs trendx

Werner,Opgelicht door TrendX

Trendx heeft mij ook opgelicht!!

Dennis

In februari 100 mondkapjes besteld en betaald. Tot op heden niets ontvangen, geen reactie op mailberichten, telefonisch onbereikbaar. Pure oplichterij.

Luna

ik heb ook een mondkapje besteld bij trendx en ik heb het artikel nooit binnen gekregen, track and trace link werkt niet en ze beantwoorden je mails ook niet.

ans

hier niets kopen !!!! TREND X je krijgt je betaalde spullen niet en geen contact mogelijk

Piet - Victoria Taxi

Mondkapjes besteld 25 feb. 2020 en na mails en verzoek geld terug nog niets ontvangen.Alleen onzin mail ontvangen kluitje in het bekende riet.TrendX is pure oplichting en moeten gestopt worden.Reviews plaatsen ze zelf met sterren.
Oplichters en niet kopen.Google en het gaat je duizelen

Frans2020 - Jaar:

TIP: Ik had op 28 mei ook mondkapjes en handschoenen besteld. Nooit ontvangen. Telefonisch zijn ze niet bereikbaar en geven geen antwoord op emails Op hun site is het bestelnummer onbekend. Wat bij mij hielp was een klacht via het klachtenkompas van de Consumentenbond. Daar reageren ze wel. Ik had binnen een paar dagen mijn geld terug.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond