Deel dit artikel
-

Nepgroothandel in mondkapjes offline gehaald

Een nepwebsite waarmee oplichters geld aftroggelden van slachtoffers wereldwijd die mondkapjes wilde kopen als bescherming tegen het corona-virus is uit de lucht gehaald.

Een vrouw uit Hong Kong betaalde 28.000 euro voor een partij mondkapjes, maar ontdekte later dat zij was opgelicht. Zij heeft aangifte gedaan.

De nepwebsite gebruikte de naam, de kenmerken, de KVK-gegevens en het BTW nummer van een bestaande groothandel in Noord-Nederland, dat helemaal niets van doen heeft met de oplichting. Ook dit bedrijf heeft aangifte gedaan.

De webhoster in de Verenigde Staten heeft voldaan aan het Notice & Take Down-verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Websites waarop in groothandelvorm producten worden aangeboden zijn populair voor oplichters. Bedrijven kopen dan groot tegen grote bedragen. In de groothandelwereld zijn aanbetalingen van tienduizenden euro’s ook gebruikelijk.

Oplichters maken vaak ook een nepklantenservice aan, inclusief complete profielen van medewerkers met paspoorten die via internet zijn verkregen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond