Deel dit artikel
-

Fors meer klanten voor Netflix

Netflix heeft een uiterst succesvol seizoen achter de rug en verwacht ook veel van het eerste kwartaal van 2018. In het vierde kwartaal werden niet minder dan 8,3 miljoen nieuwe abonnees aangetrokken, 2 miljoen meer dan de verwachte 6,3 miljoen.

Internationaal verwelkomde Netflix zelfs 6,36 miljoen nieuwe klanten, terwijl analisten op 5 miljoen hadden gerekend. Wereldwijd telt Netflix nu 117,6 miljoen abonnees (pdf).

Nieuwe seizoenen van ‘Stranger Things’, ‘Black Mirror’ en ‘The Crown’ bleken erg succesvol, net als een nieuwe film met Will Smith. Gemiddeld zijn Netflix abonnees ook meer gaan kijken.

De omzet kwam in het vierde kwartaal uit op 3,28 miljard dollar. De nettowinst verdubbelde ruimschoots van 67 tot 186 miljoen euro. Wel boekte Netflix 39 miljoen dollar af op content die niet meer wordt uitgezonden. Daarmee wordt de ontslagen acteur Kevin Spacey van House of Cards bedoeld, waarmee Netflix een film zou maken.

Beleggers reageren positief op het nieuws. De marktkapitalisatie kwam maandag voor het eerst boven de 100 miljard dollar uit.

Deel dit bericht

1 Reactie

Herman - prive

Waarom krijgt Netflix meer leden? Hoe simpel kan een antwoord zijn.
Mensen worden het beu. Van het uur 60 minuten zijn er 35 besteed aan reclames. Zodra je de aanknop aanraakt start de tv op in een reclame. Dus gewoon weg met de tv…
Groet Herman Taal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond