Deel dit artikel
-

Netvalue neemt belang in offshore-ontwikkelaar

Het investeringsvehikel van ondernemer Martijn Hoogeveen Netvalue neemt een belang in een Oekraïense softwareontwikkelaar.

Netvalue maakt vandaag bekend dat het vijftig procent van de aandelen in ontwikkelaar Bintime.com heeft verworven.

Het acht jaar oude bedrijf met veertig werknemers is niet onbekend met de nieuwe aandeelhouder. Bintime bedient reeds een aantal Nederlandse klanten, onder wie Futurumshop, Icecat, Iceleads. De laatste twee zijn eigendom van Netvalue. De eerste was dat tot vorig jaar voor de helft. Daarnaast koopt Centralpoint technische capaciteit in bij het Oekraïense bedrijf.

Managing director en oprichter Sergey Shvets zegt hierover: “Bintime onderscheidt zich door haar specialisatie in e-commerce, product-content-integraties en Gepard-zoektechnologie. De bijdrage van Netvalue is belangrijk om de eigen Gepard-technologie op de kaart te zetten, en voor een stabiele basis voor het uitbouwen van onze developer offices.”

Met de investering hoopt Shvets het aantal medewerkers te doen groeien tot honderd.

Investeerder Martijn Hoogeveen: “De offshore-markt gaat door een consolidatieslag. Het is belangrijk te zorgen dat Bintime nu de middelen krijgt om aan de goede kant van de streep te eindigen. De politieke crisis in Oekraïne biedt op dat terrein momenteel veel kansen.”

Foto: Anton Pinchuk (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond