Deel dit artikel
-

Nieuw fonds Holtzbrinck Ventures: 535 miljoen euro

De Duitse investeerder Holtzbrinck Ventures heeft een nieuw fonds opgericht met daarin 535 miljoen besteedbaar vermogen. Dat gaat naar Duitse en Europese werkende scale-ups.

De omvang van het nieuwe fonds stelt het bedrijf in staat om mee te doen in grotere rondes waarbij de waardering van het object tot boven de miljard euro gaat. In jargon wordt dan gesproken over B- en C-rondes, de tweede en derde ronde waarbij venturecapitalbedrijven zijn betrokken.

Dit is het achtste fonds van de Duitsers. Ze hebben in totaal 1,7 miljard euro onder beheer. Ze hielpen onder andere start-ups als Delivery Hero, HelloFresh en Zalando uitgroeien tot wat ze nu zijn.

Doorgaans investeert men in start-ups die zich veelbelovend tonen. Met het nieuwe fonds kunnen ze voorbij de A- en uiterlijk B-ronde blijven mee investeren.

Holtzbrinck Ventures maakt vandaag ook bekend (Pdf) dat het zijn naam verandert in HV Capital.

Uit cijfers van databedrijf Pitchbook blijkt dat de investeerder in het derde kwartaal van 2020 10,6 miljard euro staken in startende en groeiende techbedrijven. Veel van dat geld gaat naar grotere, bewezen bedrijfsmodellen. Europese investeerders blijven moeite houden met het echte durfkapitaal: relatief grote bedragen voor veelbelovende maar onbewezen producten en concepten.

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond