Deel dit artikel
-

Nieuwe Angry Birds boordevol in-app aankopen

De nieuwe versie van het mobiele spel Angry Birds moet weer geld in het laadje van zijn Finse moeder Rovio brengen. Het spel kent eindeloze mogelijkheden van in-app verkopen.  

Het gisteren gelanceerde Angry Birds 2 is een ietwat verwarrende naam, omdat er sinds de introductie in 2009 tientallen varianten zijn verschenen. In totaal zijn die volgens Rovio meer dan drie miljard keer gedownload.

Angry Birds 2 biedt weer wat meer mogelijkheden. Spelers kunnen bijvoorbeeld zelf een vogel uitkiezen om mee te spelen en is er een grijze vogel bijgekomen.

Maar Rovio heeft er dit keer wel voor gezorgd dat er zoveel mogelijk aan verdiend kan worden. Het spel is gratis, maar wie tot hogere niveaus wil doordringen, zal moeten investeren in bundels met edelstenen. En die zijn niet gratis.

Inkomsten zijn hard nodig, want de laatste jaren verdient Rovio steeds minder aan zijn succesnummer. Vorig jaar daalden de inkomsten met 9 procent. Dat leidde in december al eens tot het ontslag van 110 werknemers. In Finland werd het volledige ontwikkelteam ontmanteld.

Merchandising moet voor extra inkomsten zorgen. Volgend jaar verschijnt er een 3D-animatiefilm en er zijn inkomsten uit themaparken in Finland, China en Spanje.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond