Deel dit artikel
-

Nieuwe app voor gezichtsherkenning in Google Glass

Niet voor het grote publiek en toch ook weer wel is de nieuwe app voor gezichtsherkenning met Google Glass. Medref moet artsen en verplegers beter en sneller hun werk aan het bed in de consultkamer laten doen.

Medisch personeel kan binnen enkele jaren de papieren en zelfs tablets naast zich gaan neerleggen als ze Medref gaan gebruiken. Zodra een verzorger aan iemands bed komt, ziet de app wie hij voor zich heeft. Vervolgens krijgt de verpleegkundige te zien welke speciale zorg de betreffende persoon nodig heeft.

Mag iemand geen melk? Het verschijnt in het schermpje in de ooghoeken van de internetbril. Moet iemand regelmatig worden omgedraaid? Een notitie vertelt het zodra de camera het gezicht van de patiënt in beeld krijgt.

Medref staat ook toe om nieuwe notities aan het gezichtskaartje van een persoon toe te voegen, ‘geschreven’ of gesproken. Daarnaast kan ziekenhuispersoneel de gezichtskaarten, indien nodig, uitwisselen.

Video: gezichten herkennen in het ziekenhuis (4:42)

Donderdagavond begint ontwikkelaarsconferentie Google I/O waar in minstens drie sessies dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden van de internetbril voor programmeurs. Momenteel circuleren er een paar duizend ‘Glassbrillen’ onder technici en digitaal evangelisten. In de loop van 2014 komt het product commercieel op de markt. De prijspositionering is nog niet bekend.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bas van der Veeken

Klinkt allemaal erg leuk. Veel mogelijkheden. Alleen ben ik erg benieuwd hoe dit zou moeten werken, aangezien je lokaal geen data kan verwerken voor zover ik gelezen heb.

Dus zal alle data naar de cloud gestuurd worden. Dat zal sowieso niet lukken met veel fps. Daarnaast kost het behoorlijk wat rekenkracht en bandbreedte. Daarnaast is je accu na 5 uur leeg gok ik.

Maar goed, ben erg benieuwd. Dit is nog maar het begin. Lokaal is ook niet echt een goede oplossing, omdat je daar niet alle gezichten gaat opslaan. Er zal toch wel iets lokaal gedaan moeten kunnen worden. Mogelijk dat lokaal een soort metadata gemaakt wordt van een persoon, als dat kan, en alleen dat verstuurd wordt.

Erwin Boogert

Bas, de bril heeft een interne opslagcapaciteit van 16 gieg. (ik hoor het mezelf zeggen: ‘bríl met opslagcapaciteit’ 🙂 )

Joost Klomp

Ik denk dat Bas meer doelt op het opslaan en delen van de patientgegevens binnen het ziekenhuis. Als dit allemaal via de cloud loopt heb je inderdaad nog wel wat issues te overwinnen, zie de de discussie over het elektronisch patientendossier in Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond