Deel dit artikel
-

Nieuwe bedrijf Geert-Jan Smits alweer gestopt

Na 11 maanden ‘knetterhard werken’ is Geert-Jan Smits, oprichter van Flinders, gestopt met zijn bedrijf Pacha Panels. ‘Een droom in duigen, maar soms moet je erkennen dat het er niet in zit. Ondernemen is blijkbaar ook op je bek gaan,’ schrijft hij op LinkedIn.

Het leveren van duurzame en circulaire materialen aan de interieurbouw en de meubelindustrie bleek niet op rendabele wijze haalbaar te zijn.

De roep om duurzaamheid is de laatste jaren duidelijk groter geworden binnen de interieurbranche. Iedereen worstelt met dezelfde vragen en ziet de noodzaak tot verandering. Thema’s als duurzaam materiaalgebruik, producentenverantwoordelijkheid en terugname van materialen en meubels zijn bekende thema’s.

De grootste uitdaging bleek echter het verkrijgen van een relevant assortiment. De vraag naar plaatmateriaal is momenteel groter dan het aanbod en leveranciers zien geen ruimte voor nieuwe toetreders. Van de materialen die het bedrijf wél vond, bleek het lastig om de duurzaamheidsclaim met harde data te kunnen staven. Met als gevolg dat het moeilijk werd om zowel de meerwaarde als meerprijs voor deze materialen te kunnen verantwoorden.

‘De blik kan naar voren, benieuwd welke nieuwe avonturen er op ons te wachten staan,’ schrijft Smits.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond