Deel dit artikel
-

Nieuwe financiering voor 3D-bedrijf Shapeways

Shapeways, een Nederlandse expert in 3D-printing, heeft 6,2 miljoen dollar opgehaald via het New Yorkse Lux Capital. De onderneming zegt een miljoen 3D-objecten te hebben geprint.

Shapeways is het bedrijf van Peter Weijmarshausen, die enkele jaren geleden door Philips werd gevraagd om een onderzoek te doen naar de behoefte van consumenten om massa-artikelen en producten te personaliseren. Het bedrijf maakte zelf al gebruik van apparaten waarmee je plastic voorwerpen kunt produceren, laag voor laag opgebouwd. Dit soort 3D-printers werd tot dan toe hoofdzakelijk gebruikt om modellen voor prototypes te ontwikkelen, met name in de vliegtuig- en auto-industrie.

Om klanten te bereiken werd onder de naam Shapeways een website opgetuigd waar klanten hun eigen 3D-ontwerpen kunnen uploaden, of bestaande ontwerpen online kunnen personaliseren. Dat is nog steeds de opzet. Het bedrijf print in opdracht van klanten. De site heeft nu 150.000 leden die zelf hun ontwerpen kunnen uploaden.

Het Amerikaanse Union Square Ventures en het Britse Index Ventures (bekend van investeringen in Twitter, Foursquare, Last.fm en Skype) staken al eens vijf miljoen dollar in de verdere groei van het bedrijf. Daarbij werd ook besloten om de thuishaven Eindhoven te verlaten en zich in New York te vestigen, hoewel er nog wel een productievestiging is op het High Tech Campus Eindhoven.

Het bedrijf wil met de nieuwe investeringen de ‘fabriek’ in New York uitbreiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond