Deel dit artikel
-

Apple met snellere iPhones en iPad Pro

Zoals verwacht heeft Apple vanavond de iPhone 6S aangekondigd, een iets snellere versie van de iPhone 6 en 6 Plus, die een jaar geleden werd gelanceerd.

Uiterlijk is er niets veranderd. De twee schermgroottes blijven 4,7 en 5,5 inch, maar wel met een nieuw soort glas. Verder wordt een nieuwe A9 processor geïntroduceerd, krijgen de toestellen 2 gigabyte RAM en krachtiger camera’s: aan de achterkant een van 12 megapixel inclusief de mogelijkheid video op te nemen in 4K, en aan de voorkant een camera van 5 megapixel.

Belangrijkste vernieuwing is 3D Touch, bekend van de Apple Watch. 3D Touch maakt het aanraakscherm drukgevoelig. Een andere nieuwe optie is Hey Siri, waarmee de iPhone kan worden ontwaakt uit de slaapstand. Ook Touch ID is sneller geworden.

De nieuwe iPhones komen 26 september uit, maar nog niet in de Benelux. iOS 9 zal 16 september worden uitgerold.

Inmiddels zou al wel volop worden gewerkt aan de iPhone 7, die volgend jaar wordt verwacht en even dun zou worden als de iPod Touch.

De presentatie van Apple in San Francisco bevatte nauwelijks nog grote verrassingen. Nagenoeg al het nieuws was al uitgelekt. Zo lanceerde Apple als verwacht ook een nieuwe iPad Pro met een 12,9 inch-scherm, met een Surface achtige uitklapbaar toetsenbord en stylus genaamd Pencil.

Met de iPad Pro waagt Apple zich op de zakelijke markt, waar nu vooral Microsofts Surface een dominante positie heeft. Adobe en Microsoft demonstreerden toepassingen voor iPad Pro. Zo is Office geoptimaliseerd voor het gebruik van de Apple Pencil.

De 32 GB versie kost 799 dollar, een 64 GB en 128 GB model gaat voor 899 en 999 de deur uit. De iPod Pro komt pas in november op de markt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond