Deel dit artikel
-

Nieuwe kentekencard komt met apps

Bij de gisteren gepresenteerde kentekencard ter vervanging van het papieren kentekenbewijs, horen ook apps. Die laten de belangrijkste echtheidskenmerken van de nieuwe kentekencard zien.

Op de nieuwe kentekencard zijn verschillende kenmerken aangebracht die het vervalsen van een kentekencard moeilijker maken. In de app ziet men hoe deze echtheidskenmerken in de praktijk werken. Door het toestel te bewegen, tegen het licht te houden of te aan te raken, ontdekt men waar de echtheidskenmerken zijn aangebracht.

In het Louwman Museum in Den Haag hebben Johan Hakkenberg (algemeen directeur RDW, de publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen) en Michele Blom (directeur Wegen en Verkeersveiligheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu) gisteren het startsein gegeven voor de vervanging van het papieren kentekenbewijs door kentekencards. De eerste kentekencard kreeg een plek in de vitrine in het museum waar ook het eerste papieren kentekenbewijs uit 1898 ligt.

De kentekencard vervangt geleidelijk het tweedelige papieren kentekenbewijs. Vanaf 1 januari 2014 krijgen nieuwe voertuigen bij aanschaf een kentekencard. Bestaande voertuigen krijgen een kentekencard als ze van eigenaar veranderen, geschorst worden of een technische wijziging ondergaan. De verwachting is dat vanaf 2019 de papieren kentekenbewijzen zijn vervangen door kentekencards.

Op de kentekencard staan de gegevens van zowel het voertuig als van de kentekenhouder. Nu staan die op de afzonderlijke papieren kentekendelen. Die gegevens staan ook op de chip op de kentekencard. Vanwege de veiligheid worden de cards niet meer op locatie, maar alleen nog centraal bij de RDW aangemaakt en uitgegeven.

De app is beschikbaar voor iOS en Windows Phone. Binnenkort komt ook de app voor Android beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond