Deel dit artikel
-

Nieuwe koers voor Apple Car, tientallen ontslagen

Het lijkt niet goed te gaan met het Apple Car-project. Volgens The New York Times heeft Apple enkele tientallen medewerkers voor het project Titan op straat gezet.  

Project Titan wordt sinds kort geleid door Bob Mansfield, die jaren aan het hoofd stond van de hardware afdeling. Hij volgt Steve Zadesky op, die is opgestapt.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Apple een eigen zelfsturende auto op de markt zou brengen in 2019. Het aantal medewerkers zwol aanvankelijk aan tot duizend. Daarna verschenen er berichten over uitstel en twijfel over de strategie.

Volgens The New York Times wil Apple zich voorlopig concentreren op onderliggende technologie. Mansfield heeft onder meer Dan Dodge aangetrokken, die ooit QNX leidde, een softwarebedrijf dat door BlackBerry werd overgenomen.

Het betekent niet dat Apple helemaal afziet van het maken van een eigen auto. Meer voor de hand ligt een samenwerking met een bestaande autofabrikant. Op die manier kunnen de risico’s gedeeld worden. Of dat gaat lukken is de vraag. Nagenoeg alle grote autofabrikanten hebben eigen projecten lopen met zelfsturende auto’s.

Apple zou inmiddels al wel technologie concreet aan het testen zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond