Deel dit artikel
-

Nieuwe Nike+ niet enkel voor hardlopers

Nike brengt een nieuw soort ‘stappenteller’ op de markt. De Fuelband is te combineren met de online service Nike+. Dragers van de armband hebben geen hardloopschoenen nodig, maar een iPhone erbij is handig.

De zogeheten Fuelband is een volgende poging van een fabrikant uit het lifestylesegment om de digitale en fysieke wereld met elkaar te laten versmelten. Nike brengt de digitale armband vandaag op de markt om dragers ervan aan te zetten tot meer beweging.

Het sportieve sieraad meet iedere beweging van de drager. Deze kan per dag aangeven welke doelen hij heeft hij, in termern van lichamelijke activiteit. Als het doel nog niet is gehaald, knipperen enkel rode lampjes. Als dagstreven bijna is gerealiseerd, gaan de signalen over in groen licht.

De verzamelde data uit Fuelband worden via Bluetooth of USB overgezet naar een computer of iPhone. Daar vandaan kunnen de persoonlijke resultaten worden gepubliceerd op de site Nike+. Dat is een online dagboek dat een historisch overzicht geeft van iemands fysieke activiteit.

De verkoop van sportschoenen is niet het primaire doel van de Fuelband. De fabrikant van sportartikelen rekent er echter op dat de stap van Fuelband naar hardloopschoen kleiner wordt door de digitale armband.

Nike is niet de eerste die een dergelijke online stappenteller op de markt wil brengen. De Up van het goed gefinancierde Jawbone biedt vergelijkbare functies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond