Deel dit artikel
-

NPO vernieuwt VOD-platform (update)

De NPO heeft haar nieuwe on demand-dienst vanochtend beschikbaar gesteld. Die komt in drie varianten: gratis en anoniem, gratis maar met een profiel en een betaalde versie onder de naam NPO Start Plus.

Met NPO Start Plus, vergelijkbaar met het eerdere NPO Plus als onderdeel van NLziet, kun je oudere programma’s terugkijken, tot een jaar na uitzending en in HD-kwaliteit. Ook zijn er meer series beschikbaar die niet door reclame worden onderbroken. Een betaald NPO Start Plus-abonnement kost 2,95 euro per maand.

Nog altijd kun je met de met de gratis versie van NPO app gewoon programma’s van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 terugkijken, of live naar de drie zenders kijken en de tv-gids raadplegen.

Met NPO Start krijgen gebruikers in ruil voor hun persoonlijke gegevens iets meer mogelijkheden. Ze kunnen op verschillende apparaten verder kijken of meerdere profielen aanmaken, bijvoorbeeld voor kinderen. Met een NPO Start-account krijgen gebruikers ook persoonlijke aanbevelingen.

Dat NPO zijn Plus-dienst niet eerder kon losweken van NLZiet, had volgens directeur televisie Frans Klein technische oorzaken. “We hadden daarvoor al toestemming.”

Volgens Klein is het huidige platform nog maar het begin. Er mag al worden geëxperimenteerd met ‘vooruitkijken’, zoals het ter beschikking stellen van content ruim voordat die op de zender gaat.

In de toekomst wil de NPO ook eigen content aan VOD-platformen van derden leveren, “maar dat moet die content al wel minstens een jaar bij de NPO te zien zijn geweest. We zien dat echt als content voor de Long Tail.”

De NPO app is er voor iOS en Android. Er is nog geen app voor Apple TV.

Buckaroo is betaalpartner van de publieke omroep geworden. Aanmelden voor een betaald abonnementen via iOS kan echter niet omdat de NPO anders dertig procent moet afstaan aan Apple. Aanmelden gaat via de website.

Vandaag maakte ook Film1 de lancering van een on demand kanaal bekend. Dat kanaal komt eind augustus bij Ziggo op de plaats van de Sundance zender.

Het kanaal wordt toegankelijk voor abonnees met een Ziggo Mediabox. De Film1 content blijft echter ook on demand beschikbaar via het menu van de aanbieder. Bij Film1 konden abonnees al via het web en de app films kijken.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Roel

Jammer dat het scherm op de site zo ontzettend klein is geworden. Nu wordt je verplicht full screen te kijken met alle nadelen van dien.
Gemiste kans en beeldkwaliteit is ook nog steeds slecht.

Jan

Helemaal eens met Roel.

James - Thuis

Ik vind de nieuwe opzet van npo slechter bereikbaar (gids)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond