Deel dit artikel
-

NWO-subsidie voor learning communities om digitale transformatie te versnellen

Wetenschapsfinancierder NWO heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegekend aan een onderzoek van de Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) van de Universiteit Twente. Het onderzoeksproject CLIC-IT is gericht op het versnellen van de digitale transformatie binnen learning communities.

Daarin komen bedrijven en kennisinstellingen samen om gezamenlijk te leren, te werken en te innoveren. Het onderzoek moet leiden tot betere methodes en tools om dit te ondersteunen. Het project heeft een doorlooptijd van vier jaar en start na de zomer van 2022.

Aan het project werkt een groot aantal partijen mee. Zo zijn Saxion Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Fontys Hogeschool en Hogeschool Windesheim medeaanvragers. Daarnaast nemen dertien startende en gevestigde learning communities deel, waarin meer dan 500 bedrijven en acht kennisinstellingen zijn verenigd. Onder andere het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering en de Garden of Kairos zijn aangesloten. Tien nationale en regionale partners brengen expertise in om de resultaten in de praktijk te brengen.

De vraag naar nieuwe oplossingen om continu leren en innoveren in de werkomgeving te ondersteunen, wordt steeds dringender. De complexiteit en snelheid van technologische innovaties maakt dat organisaties dit niet alleen kunnen en hierin samenwerking zoeken met andere organisaties en kennisinstellingen.

Het onderzoek is gericht op het evalueren van de werkingsmechanismen van LC’s en inzichten te verwerven in hoe organisaties en mensen effectief leren, samenwerken en innoveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond