Deel dit artikel
-

Omoda koopt schoenenwinkel Van den Assem

Modebedrijf Omoda neemt Van den Assem, een retailconcurrent in het luxere segement, over. Dat maakte de kleding- en schoenenwinkel uit Zierikzee vandaag bekend.

Het betreft een strategische overname van het ene familiebedrijf door het andere. Van den Assem is in Rotterdam en wijde omgeving een bekende naam. De winkels van beide bedrijven in de havenstad zitten op een steenworp afstand van elkaar.

De koper legt in een persbericht uit: “Hiermee verbreedt Omoda haar positionering in de fashion-markt en versterkt het Van den Assem voor een volgende fase van groei, door het bedrijf te laten profiteren van Omoda’s sterke infrastructuur en de Van den Assem-collectie te verrijken met de toevoeging van kleding.”

Van den Assem en Omoda blijven naast elkaar bestaan als afzonderlijke merken.

De premium positionering van Van den Assem wordt als complementair gezien door CEO Jan Baan van Omoda. “Dat is cruciaal, maar tegelijkertijd ook de basis van deze overname.”

Berry en Leo van den Assem blijven actief in de organisatie van het bedrijf van de familie Verton. Berry zal zich in samenwerking met de inkopers van Omoda toeleggen op de inkoop en verdere uitbreiding van de premium schoenencollectie. Leo blijft eindverantwoordelijk voor de aansturing en positionering van alle Van den Assem-winkels.

Het hoofdkantoor en het distributiecentrum verhuizen naar de stad aan de noordkant van de Oosterschelde.

Over een paar maanden wil Van den Assem een eigen kledingselectie in zijn winkels aanbieden. Er wordt daarnaast gewerkt aan de opening van nieuwe winkels, naast de huidige negen locaties.

Volgens het FD verkeerden de Rotterdammers in financieel zwaar weer en is de verkoop niet uit luxe. Er werd afgelopen twee jaar geen winst meer gemaakt.

Voor de overname realiseerde Omoda een jaaromzet van boven de honderd miljoen euro.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Riet

Goed te horen dat v d Assem blijft doorgaan .

Daniel de Groot

Dit is geen vrijwillige overname maar een gedwongen verkoop door ING Bank afdeling bijzonder beheer als alternatief voor een keihard faillissement van dit familiebedrijf.

Dit is iets om niet trots op te zijn en een enorme teleurstelling ook voor de 2e generatie die toe moet zien wat de derde generatie tot stand heeft gebracht.

Fijn dan Omoda instaat voor behoud van werkgelegheid voor de medewerkers. Een geluk voor de oude eigenaren dat het geen faillissement is geworden want dan had de curator ongetwijfeld onderzoek gedaan naar de oorzaak van het faillissement waaronder wanbeleid.

Ook bijzonder dat dit bedrijf ten tijde van COVID voor € 1,5 miljoen staatssteun heeft ontvangen op toen een eigen vermogenspositie van € 10 miljoen in de holding en € 8 miljoen in de prive holding van de directie.

Als de bank je krediet opzegt omdat je feitelijk technisch failliet bent dan help je je eigen familiebedrijf op dat moment toch met je eigen vergaarde vermogen en euro’s of zijn de balansen opgepoetst en waren de verliezen geen 2 miljoen maar 4 of 6?

Omoda in ieder geval veel succes en gefeliciteerd met deze overname.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond