Deel dit artikel
-

Omzet Adyen boven 1 miljard euro

De Nederlandse betaalverwerker Adyen heeft vorig jaar een omzet van iets meer dan 1 miljard euro gegenereerd, 350 miljoen meer dan in 2016. Ook het aantal betalingen via het platform is fors gestegen, met 63 procent, naar 108 miljard.

Een deel van de winst is behaald met betalingen in de klassieke retail. Verder is Adyen actief geworden in Nieuw Zeeland en werd een nieuwe dienst gelanceerd in Singapore.

Adyen heeft zijn zinnen gezet op een notering aan de Amsterdamse beurs. De banken JP Morgan, Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup en ABN Amro zijn ingeschakeld om deze beursgang te begeleiden.

Klanten van het bedrijf zijn onder meer Facebook, Uber, Netflix, Spotify, Casper, Bonobos en L’Oreal.

Deel dit bericht

4 Reacties

Tr

Lijkt veel is ook veel. Netto omzet zou eerder iets zijn van 1 procent van die 1 miljard of lager. Nog even afgezien van de nettowinst.

Mark de Kock

Het geld van transacties dat door je platform wordt behandeld is niet hetzelfde als omzet. Technisch kan het kloppen maar veel interessanter zijn het aantal transacties. De gemiddelde transactie grootte en schare of wallet in desbetreffende branche of dienstverlening. Marge op de volume en ontwikkeling daarvan, is net zo’n punt. Dat uiteraard niet door Adyen wordt gedeeld want bedrijfs- en concurrentie gevoelig. Kijken we naar Alipay of Paypal dan zijn dit nog altijd kleine bedragen. Meer diepgang en/of journalistiek onderzoek, waardoor de context duidelijker wordt, zou dit bericht goed doen..

Jos

Mark, tot aan de vermoedelijke beursgang laat Adyen toch niet meer los dan noodzakelijk is. Je zult ook vergeefs een investorpagina of iets wat er op lijkt op hun site aantreffen. Nog even geduld dus.

Mark de Kock

@Jos, je hebt gelijk en het was dan ook meer een dubbele boodschap. De omzet stijgt. En dat is het. Dat is niet eens een persbericht. Zet het in context en het krijgt al meer waarde. Kijk wanneer de laatste (openbare) investeringsronde was. Vraag je af wat de investeringen in US (bijv. overname (en moeten servicen van Paypal) zullen betekenen. Wie de investeerders zijn en wanneer ze meer dan enkel dividend zullen willen. Maar kapitaliseren. Doe onderzoek of er al een bank aangewezen is. Het is een lastige vraag, ik weet het. Maar als lezer zie ik nu geen meerwaarde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond