Deel dit artikel
-

Halfjaaromzet Emakina groeit naar 32,5 miljoen euro

De beursgenoteerde groep internetbureaus van Emakina Group realiseerden afgelopen halfjaar een omzet van 32,5 miljoen euro, een plus van twintig procent.

Zojuist maakt Emakina Group met de hoofdzetel in Brussel de financiële cijfers bekend.

De bedrijfswinst vóór afschrijvingen (ebitda) groeit met 49 procent tegenover het eerste halfjaar van 2014. De nettowinst vóór afschrijvingen op goodwill bedraagt 1,1 miljoen euro, bijna een miljoen meer.

De groei wordt toegedicht aan alle onderdelen van het bedrijf. Voor het eerst wordt meer dan de helft van de omzet buiten België geboekt: 54 procent. Een jaar geleden was dat exact de helft. Nederland levert aan die buitenlandse omzet een significante bijdrage, al wordt niet verteld hoeveel.

Afgelopen week werd nog bekendgemaakt dat diamand:dog in Oostenrijk is overgenomen om de Duitstalig activiteiten te verstevigen. Die spelen zich hoofdzakelijk in Oostenrijk en Zwitserland af en in mindere mate in Duitsland.

Tot de bedrijven die Emakina in 2015 als leverancier kozen bevinden zich onder meer: AstraZeneca, Bosch Siemens, Floris van Bommel, Kiala (UPS), V&D en WE Fashion.

Foto: Rick Ligthelm (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond