Deel dit artikel
-

Omzet op Evernote Market: 12 miljoen dollar

Eigenlijk was het niet eens bedoeld als serieuze bron van inkomsten, maar de webwinkel Evernote Market levert al wel een omzetbijdrage van 12 miljoen dollar.

Een jaar geleden ging Evernote Market live en nu is het al een miljoenenbusiness. De winkel hoefde niet eens winst te maken, aangezien directeur Phil Libin er al rekening mee hield hooguit kostendekkend te werken.

De praktijk blijkt heel anders, zo werd gisteren duidelijk tijdens de Evernote Conference die nu in San Francisco gaande is.

Evernote is een dienst om notities, documenten, scans en andersoortige digitale documenten en notities in te op te slaan. De zoekmachine op de site en in de apps zorgt ervoor dat de digitale rommeldoos altijd snel doorzoekbaar is. Het gelijknamige bedrijf verdient geld aan abonnementen, voor wie meer opslagruimte wil of een bedrijfsabonnementen. De webwinkel erbij was meer een ludieke uitbreiding.

De winkel is niet groot en biedt enkel producten die in zekere zin direct samenhangen met Evernote. Naast een laptoptas en een pen-met-scanner ligt er ook een snelscanner voor bonnetjes en A4’tjes en een aantekenboekje van Moleskine in de schappen.

In mei schreef de 100 miljoenste gebruiker zich voor Evernote in. Er zitten meer gebruikers in Azië en Europa dan in Amerika, waar nog geen derde van de gebruikers vandaan komt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond