Deel dit artikel
-

Omzet Klarna groeit 31% tot 677 miljoen euro

Twaalfduizend on- en offline winkels in Nederland gebruiken betaaldienst Klarna. Internationaal zijn dat er 200.000. Het bedrijf boekte in 2019 een omzet van 677 miljoen euro, bijna een derde meer dan in 2018.

Het net gepubliceerde jaarverslag (Pdf) toont ook dat het nettoresultaat vorig jaar voor 85 miljoen euro rood kleurde. De bruto handelswaarde, de optelsom van alle verkopen in winkels, steeg ook met ruim dertig procent tot 31 miljard euro.

Klarna omschrijft zijn betaaldienst op de internationale markt graag als een makkelijke variant op de creditcard. Immers, een consument hoeft zijn nieuwe aanschaf pas achteraf te betalen. In sommige landen is gespreid betalen dan ook een optie. Op thuismarkt Zweden en in Duitsland heeft het ook daadwerkelijk een eigen creditcard.

Het aantal aangesloten winkeliers steeg in een jaar tijd met 1,6 tot 200.000. Hoewel de onderneming actief is in zeventien landen wordt het zwaartepunt vooral gelegd op de VS en het VK.

CEO Sebastian Siemiatkowski (foto) van Klarna haalde afgelopen zomer 43 miljoen euro nieuw groeigeld op tegen een waardering van rond de vijf miljard euro. Tot vorige week was het daarmee de hoogste gewaardeerde scale-up. Nu is dat bankapp Revolut.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond