Deel dit artikel
-

Omzet meubelwinkel Home24 in 2015: 234 miljoen euro

De Europees werkende online meubelwinkel Home24 groeide, qua omzet, in 2015 met 46 procent tot 234 miljoen euro.

Dat laten de jaarcijfers van aandeelhouder Kinnevik zien (PDF ). Het verlies (ebitda) in dat jaar nam met de helft toe tot 75 miljoen en de kapitaalbestedingen groeiden met een factor 2,5 tot 16,6 miljoen euro. De eigenaren investeren in de versteviging van fundamenten voor groei en nemen het verlies nog op de koop toe, al zetten ze wel een andere directeur neer om die klus te klaren.

Kijkend naar de KPI’s zullen de medewerkers, en de rekenaars van aandeelhouder Rocket Internet, blij zijn om te zien dat de gemiddelde orderwaarde afgelopen jaar bijna is verdubbeld tot 189 euro.

De consument gaat online dus makkelijker geld uitgeven aan huisraad. Dat vertaalt zich ook naar het aantal geregistreerde klanten: 2,4 miljoen, een verdubbeling in een jaar tijd. Bijna de helft van hen, een miljoen, staat als actief te boek. Zij kochten minimaal een keer iets in twaalf maanden tijd.

Home24 wil zich qua type assortiment ontwikkelen tot een online concurrent van IKEA. De Zweden hebben het voordeel dat ze de online investeringen op verschillende markten kunnen uitproberen, uit lopende middelen financieren en bij bewezen succes snel internationaal kunnen opschalen en vermarkten. IKEA denkt na 2020 een miljardenomzet te draaien via internet.

Foto: David Costa (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Joyce

Toch apart dat een bedrijf waar online bijna alleen maar slechte ervaringen over te lezen zijn, toch zo’n omzetten kan draaien! Ik zou het in ieder geval niet meer aandurven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond