Deel dit artikel
-

Online huizenplatform voor de ‘latente’ verkoper

Opnieuw is een partij opgestaan die online woningen aanbiedt zonder makelaar. Proposall.nl wil zich richten op huiseigenaren die hun woning ‘latent’ willen aanbieden. De eigenaren van deze woningen hoeven niet meteen weg, maar zijn onder condities bereid hun woning te verkopen.

Initatiefnemers Bas Vlemminx (management adviseur) en Ilan Roos (merkstrateeg) denken dat er behoefte is aan een andere manier van verkopen. Er staan te weinig woningen te koop om aan de vraag te voldoen.

Het platform is naar eigen zeggen volledig onafhankelijk; er zijn geen makelaars of andere partijen bij betrokken. Gebruikers kunnen zelf een pagina aanmaken met een korte omschrijving, enkele kenmerken, enkele foto’s en het voorstel dat ze doen. Proposall helpt met gratis online advies. Het platform werkt op basis van no cure no pay.

Eerder deze maand is ook een nieuwe startup met de wat merkwaardige naam Briefje.com de concurrentie met Funda.nl aangegaan. Mensen die een huis zoeken of een huis te koop aanbieden, komen via Briefje.com direct met elkaar in contact. Zonder tussenkomst van een makelaar of open huizen dag.

Briefje.com rekent geen enkele courtage. In het geval er een match is tussen kopers en zoekers worden contactgegevens van de match verstrekt. Hiervoor rekent Briefje.com slechts een bijdrage van 1,50 euro.

Deel dit bericht

3 Reacties

Raoul

Fijn dat er eindelijk meerdere alternatieven komen voor de corrupte makelaarsmarkt in Nederland. Wat een wereld vol boeven is dat. Vooral dat onderhands verkopen is echt belachelijk. Mensen eerst de hoofdprijs laten betalen voor een aankoopmakelaar die eigenlijk geen ene …. doet. Om vervolgens vol trots een overpriced huis aan ze te verkopen waarvan de prijs via hun netwerk net gigantisch is opgedreven. Transparantie is ver te zoeken in de makelaarswereld.

prsmolders@hotmail.com

Wat een onzin van Raoul, het is geen wereld vol boeven. Een makelaar moet aan strenge vakeisen voldoen en examens en hercertificeringen afleggen. Het gaat niet alleen om een huis vinden of verkopen maar de Makelaar draagt ook de juridische verantwoordelijkheid en is tevens bouwtechnisch geschoold. Transparantie is er wel degelijk en er zijn vak-registers waarin gecertificeerde makelaars te vinden zijn.

Leonard Wolters

Ik hoor wel steeds vaker dat Amsterdammers een huis succesvol kopen door een afspraak met verkoop makelaar te maken dat zij hoogste bod mogen matchen plus 5 duizend euro. En uiteraard nog een extraatje voor verkopende makelaar…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond