Deel dit artikel
-

Online omslag Achmea kost 4000 banen

Achmea schrapt 4000 arbeidsplaatsen, omdat de acht miljoen klanten steeds meer online hun verzekeringen willen regelen. Dat vertelde Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, vanochtend als toelichting op het nieuws van weer een grote reorganisatie.

Het bedrijf versnelt de aanpassingen aan haar organisatie om de klantgerichtheid verder te verhogen, de kosten voor klanten te verlagen en te investeren in de online dienstverlening.

Van Duin noemde Achmea ‘een gezond bedrijf dat vanuit eigen kracht bewust nu verandert’. De komende drie jaar vormt de groep zich om tot een meer klantgedreven en slagvaardige organisatie. Er zal meer worden geïnvesteerd in de online dienstverlening aan klanten, bijvoorbeeld via sociale media. ‘De veranderingen in de maatschappij gaan steeds sneller en zetten druk op bestaande werkwijzen. Verdere standaardisatie en complexiteitsreductie van onze processen moeten gaan zorgen voor een meer concurrerend kostenniveau.’

Meer dan een half miljoen verzekerden hebben vorig jaar hun zorgpolis via internet afgesloten. Internetverzekeraars, inclusief Achmeas eigen FBTO, zagen het aantal klanten in 2011 gemiddeld al met circa zestig procent toenemen. In de schademarkt tekent zich volgens Achmea een duidelijke verschuiving af naar internetaanbieders, onder meer via vergelijkingssites.

FNV Bondgenoten vindt vierduizend minder arbeidsplaatsen ‘wel heel erg veel’, maar ‘ik denk niet dat we dit nog kunnen tegenhouden’, aldus bestuurder Karin Heynsdijk tegenover de NOS.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerben Busch

Zo zie je maar dat iedereen een verhaal anders kan lezen. Vanmorgen in De Volkskrant werd een groter aantal klanten dat het zelf via internet regelt ook genoemd. Maar de voornaamste oorzaak moet gezocht worden in de de consequentie van tijden waarin de broekriem moet worden aangetrokken: Er is minder vaste premieafdracht omdat mensen kiezen voor een hoger eigen risico.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond